vineri, 29 mai 2015

Dragostea bate la usa

         Chiar daca ai iubit si ai fost dezamagit, chiar daca simti ca niciodata, nimic nu va mai fi ca altadata, tine minte ca atunci cand soarta ne inchide o usa, Dumnezeu ne deschide o fereastra. Si atunci ia in considerare ceea ce spunea Ionel Teodoreanu in “Lorelei”: “Dragostea apare la fereastră înainte de a bate la uşă. Dragostea e ca o surpriza, poate veni de oriunde. Poti sa o gasesti langa tine chiar”. Trebuie doar sa fii pregatit sa o primesti cu bratele si cu inima deschise, sa o faci sa se simta binevenita, astfel incat sa nu-si doreasca sa mai plece vreodata de langa tine. 
         Se spune ca inima unui indragostit este ca o usa, se deschide atunci cand nu te astepti si nu intotdeauna la usa este cine trebuie. 
         Dar cel mai bine este sa nu asteptam sa ni se deschida o usa, ci sa cautam noi usa potrivita, pentru ca doar persoanele slabe asteapta oportunitati; cele puternice si le creeaza. Si atunci, nu crezi ca e mai bine ca, dupa ce dragostea ti-a inchis o usa, sa-ti pastrezi inima deschisa, astfel incat, la momentul potrivit, sa deschizi tu alta? 
         Se spune ca, atunci cand fabrica detinuta de tatal lui Thomas Edison a luat foc, acesta și-a chemat soția și fiul și le-a spus: ”Slavă Domnului! Acum o putem lua de la capăt fără nicio greșeală”. Mi s-a parut extraordinar acest mod de a vedea lucrurile: sa incerci sa transformi o nenorocire intr-o oportunitate! 
 
         “Cand o usa se inchide, o alta se deschide; dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi“, spunea Hellen Adams Keller. Si totusi, viata se afla inaintea noastra, niciodata inapoi. Daca trecem prin viata lasand in urma noastra usi deschise “pentru orice eventualitate”, niciodata nu ne vom putea desprinde total de trecut si, in consecinta, nu vom putea trai cu adevarat clipa prezenta. 
         Am observat la multe persoane ca, dupa ce o relatie s-a mai invechit, incep sa compare trasaturile persoanei de langa ei cu cele ale persoanelor placute din jur. Insa aceasta mi se pare cea mai mare greseala, pentru ca tocmai aceasta comparatie duce la mari nefericiri. Ba mai mult, daca e sa-l ascultam pe Yahya Haqqi: “Cel care iubeşte n-are nevoie de comparaţie: când comparaţia intră pe uşă, dragostea iese pe fereastră”.  
         Cica “Dragostea este o intersectie cu sens giratoriu. Te-nvarti in jurul aceleiasi inimi pana ramai fara lacrimi” (Ionut Caragea). Haideti sa renuntam la sensuri giratorii, la curbe si la hartoape, netezind drumul si transformand-ul intr-o autostrada noua; pana la urma, nu depinde decat de noi! 

         Ti-a batut dragostea la usa? Ia vezi, cine e acolo? 

* Un tip cu amanta in pat… la un moment dat suna cineva la usa. Calma, amanta ii spune ca e sotul, dar sa stea linistit, ca rezolva ea! Se duce la usa, deschide si spune: 
- Aaa, Iubi! Ce bine ca ai venit… du si tu gunoiul! Si ii pune galeata de gunoi in mana. Sotul pleaca. 
Amantul se imbraca si pleaca linistit, iar pe scari isi zice: “Si frumoasa si desteapta!” 
Ajunge acasa, suna la usa si ii deschide sotia: 
- Aaa, Iubi! Ce bine ca ai venit… du si tu gunoiul! 
 Ia tipul galeata, coboara scarile si in sinea lui isi zice: “Si urata si cu tupeu”. 

 * Chelnerul catre o doamna: 
- Doamna, sotul dvs. a cazut sub masa! 
- Te inseli draga, sotul meu tocmai a intrat pe usa... 

 
* Cand deschide un barbat usa masinii sa intre o femeie? 
  Cand fie masina, fie femeia e noua. 


* In ziua de azi, daca un barbat deschide usa pentru o femeie, atunci exista mari sanse ca el sa fie portarul. (Mae West









* Sotia, nervoasa, ii deschide usa sotului, care traznea de la o posta a alcool: 
- Presupun, urla ea, ca ai un motiv foarte serios sa vii acasa la 6 dimineata! 
- Da, am, raspunde sotul, micul dejun! 

* Doua prietene la o sueta:
- Am sa-ti relatez un fapt cu totul si cu totul ciudat, draga, daca stii sa pastrezi un secret. De o saptamana, sambata trecuta mai precis, suna cineva la mine la usa. Deschid si, in fata usii, un barbat tanar, inalt si frumos ma intreaba: sotul dumneavoastra este cumva acasa? Nu, ii spun. La care ma ridica in brate, ma duce in dormitor, ma pune pe pat si… ma face sa traiesc niste clipe minunate! Luni a aparut din nou. S-a intamplat acelasi lucru. Si marti si miercuri. Mor curiozitate, oare ce doreste acest barbat de la sotul meu?

* Un tip suna la usa unui apartament. Usa se deschide si apare o tipa... tare! 
- Doamna, dumneavoastra stiti sa faceti sex? 
Fara nici un cuvant, tipa ii tranteste usa in nas. 
A doua zi, tipul iar suna la usa si pune aceeasi intrebare: 
- Doamna, dumneavoastra stiti sa faceti sex? 
La fel de suparata, tipa ii tranteste usa in nas. Seara discuta cu sotul ei, ii povesteste ce si cum. Acesta din urma decide sa ramana a doua zi cu ea. Bineinteles, soneria se face auzita din nou. Cand se deschide usa, tipul pune obisnuita intrebare: 
- Doamna, dumneavoastra stiti sa faceti sex? Plina de tupeu, cu sotul ascuns dupa usa gata sa intervina, femeia raspunde: 
- Da! 
- Atunci, va rog sa faceti sex si cu sotul dumneavoastra ca sa-mi lase nevasta in pace... 


Si… am gasit doua melodii “in ton” cu subiectul abordat; ramane sa alegeti (sau – de ce nu – sa le savurati pe amandoua)! 
O melodie frumoasa din filmul de desene animate“Frozen” – “Love Is an Open Door” (“Dragostea este o usa deschisa”) 

 

Si inca o melodie unde se spune acelasi lucru: “Vine să colinde dragostea la ușă” (Corul "Credo") 

4 comentarii:

  1. Asa este, trebuie sa ai mintea si inima deschisa mereu pentru a putea primi dragostea care te asteapta dincolo de usa. Niciodata nu trebuie sa incetam sa credem in dragostea adevarata, caci doar ea ne poate vindeca toate ranile, deziluziile, durerile. Multumesc Clara pentru postarea minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si eu pentru cuvintele frumoase si te mai astept! Poate chiar cu articolul despre cum ti-ai gasit jumatatea, de ce nu? :)

      Ștergere